Nieuwste Artikelen

  • Stress op het werk Last van stress op het werk? Volg deze stappen!. Meer>

  • Mindfulness Is het toch weer een nieuwe hype? Of toch niet...Meer>

  • Thuis mediteren Thuis meditatie, ideaal om echt tot rust te komen. Meer>

  • Yoga tips Hierbij 5 handige yoga tips voor beginners. Meer>

Mindfulness

Mindfulness is leven met aandacht. Mindfulness zorgt ervoor dat je stopt met piekeren, minder stress ervaart, effectiever werkt en lekkerder in je vel zit.

Mindfulness is hip! We hadden er natuurlijk al veel eerder over moeten schrijven. Mindfulness is de psychologische trend van dit moment. Je kunt je kont niet keren of je komt mindfulness tegen. Maar wat is mindfulness nu precies?

Simpel uitgelegd wat mindfulness is Mindfulness betekent 'leven met volle aandacht'. In deze tijd zijn veel mensen druk met van alles en nog wat. Al deze gedachten vliegen constant door ons hoofd. Het overgrote gedeelte van deze gedachten gaat over de toekomst: "Ik moet morgen even langs m'n moeder", "Morgen moet dat rapport af", "Straks ga ik schoonmaken, en daarna even die telefoontjes plegen".

Met mindfulness ga je juist je aandacht richten op het heden. Je laat even alle gedachten voor 'straks' of 'morgen' varen, en houdt je bezig met wat je nu aan het doen bent.

Mindfulness is genieten van het 'nu' Stel, je zit in de auto vanuit je werk. Straks moet je nog wat boodschappen doen, het eten maken en afwassen. Vanavond moet je niet vergeten die mooie film op te nemen want je wilde nog even langs je vriendin. Dit is de normale manier van denken. Maar wat als je met mindfulness leeft?
Dan luister je naar het gebrom van de auto, de klanken van de radio. Je voelt de warmte van de autokachel langs je gezicht en handen stromen. Je ziet wat er gebeurt op de weg: de andere auto's, de omgeving, de weg. Je bent je bewust van de hobbels in de weg, de weerstand van het pedaal en ga zo maar door. Je bent je volledig in de beleving van het 'nu', dat is mindfulness. Mindfulness zorgt voor meer focus en betere prestaties.

Voordelen van mindfulness
•Mindfulness werkt stressverlagend
•Je wordt er productiever van
•Mindfulness werkt tijdsbesparend vanwege de grotere focus
•Je geniet meer van het leven, je voelt je daardoor gelukkiger
•Door mindfulness leer je in elke situatie iets 'moois' te herkennen
•Mindfulness leer je de kleine dingen te zien en ervan te genieten
Eenvoudig en praktisch: mindfulness doe je zo!
Mindfulness is eigenlijk een hele toegankelijke vorm van meditatie. Door je regelmatig bewust te zijn van het 'nu' kun je mindfulness aanleren. Oefening baart kunst. Wees je bewust van alles wat er op dit moment gebeurt, en laat gedachten rustig passeren maar geef er geen aandacht aan.

Veel mensen vinden mindfulness een fijne techniek, maar vergeten in het dagelijks leven dat ze mindfulness wilden toepassen. Dit kun je oplossen door bijvoorbeeld een mindfulness-steentje in je broekzak te doen. Telkens als je dit steentje voelt herinner je jezelf eraan dat je moet genieten van het moment.

Mindfulness is ook: niet oordelen
Mindfulness is iets wat iedereen gewoon kan leren. Het is wel belangrijk dat je ervoor openstaat. Er kleeft namelijk nog een lastiger aspect aanvast: niet oordelen. Wanneer je in mindfulness-stand bent is het belangrijk dat je alles waarneemt zoals het is, en er geen oordeel over probeert te vellen. Ook dit vergt oefening. Bron: sochicken.nl